sita2

Kategoritë e mëposhtme të informacionit, vijnë si game e produkteve të SITA.

Çmimet E Tregjeve

spacer

 

 

ANALIZA

Produkte Ushqimore

Çmime me te fundit te produkteve udhqimore nga Tregu i shumices se Tiranes.

Sigal

SIGAL sh.a. u themelua në 22 Shkurt 1999. Me një staf profesionistësh dhe nën drejtimin e menaxherëve më të mire të tregut të sigurimeve kjo kompani u rrit shpejt duke u renditur si kompania më e madhe në tregun e sigurimeve në Shqipëri që nga viti 2002 e në vazhdim.

 

Që prej vitit 2003 SIGAL shtriu aktivitetin sigurues në Kosovë dhe që prej vitit 2004 edhe në Maqedoni.

 

SIGAL sh.a Ă«shtĂ« e para kompani qĂ« tĂ«rhoqi kapitalin e huaj nĂ« tregun shqiptar tĂ« sigurimeve. NĂ« vitin 2003 Fondi Shqiptaro-Amerikan i NdĂ«rmarrjeve, fond i krijuar nga Departamenti i Shtetit tĂ« SH.B.A,  u bĂ« njĂ« nga aksionerĂ«t e SIGAL duke zotĂ«ruar 13.3 % tĂ« aksioneve. 

 

NĂ« muajin Mars 2007 SIGAL sh.a. nĂ«nshkroi marrĂ«veshjen e bashkĂ«punimit me njĂ« prej grupeve mĂ« tĂ« fuqishĂ«m financiarĂ«  nĂ« EuropĂ«n Qendrore dhe Lindore, UNIQA GROUP AUSTRIA.  Me njĂ« shtrirje nĂ« 24 vende tĂ« EvropĂ«s Qendrore dhe Lindore ky grup zotĂ«ron aktualisht 46% tĂ« aksioneve tĂ« SIGAL.

NĂ« kĂ«tĂ« mĂ«nyrĂ«, mbi 50 % e aksioneve tĂ« SIGAL janĂ« kapital i huaj dhe pjesa tjetĂ«r i pĂ«rket aksionarĂ«ve lokalĂ«. 

 

Në muajin shkurt të vitit 2006, SIGAL krijoi të parën dhe të vetmen shoqëri të ri-sigurimeve në Shqipëri, duke u shndërruar kështu në të parin sigurues të siguruesve shqiptarë dhe rajonalë.

 

Në Mars të 2007-ës, u krijua SIGAL Holding me qëllim menaxhimin e interesave të të gjitha shoqërive të sigurimit që mbajnë emrin SIGAL dhe nën strukturën e së cilës ushtrojnë aktivitetin sigurues: SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA (Jo-Jetë dhe Risigurime, SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA Life (Jetë), SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA Kosova dhe UNIQA a.d (Maqedoni).

 

Në këtë mënyrë, SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA është e vetmja kompani sigurimi në Shqipëri e licensuar për të gjitha klasat e sigurimit të Jo-Jetës, Jetës dhe Ri-sigurimeve.

 

 Progresi dhe arritjet e kompanisĂ« janĂ« vlerĂ«suar gjithashtu nĂ« shkallĂ« ndĂ«rkombĂ«tare nga Finance Central Europe” e cila, duke filluar nga viti 2005, ka cilĂ«suar kompaninĂ« si “ ShoqĂ«ria mĂ« e MirĂ« e Sigurimeve nĂ« ShqipĂ«ri”. PĂ«r vitin 2009, krahas çmimit kryesor, F.C.E ka vlerĂ«suar gjithashtu KompaninĂ« me çmimet:

 

 • ShoqĂ«ria mĂ« e MirĂ« e Sigurimeve nĂ« ShqipĂ«ri pĂ«r EfektshmĂ«rinĂ« e Investimit

 • ShoqĂ«ria mĂ« e MirĂ« e Sigurimeve nĂ« ShqipĂ«ri pĂ«r Volumin e Primeve

 • ShoqĂ«ria mĂ« e MirĂ« e Sigurimeve nĂ« ShqipĂ«ri pĂ«r Fitimin Bruto

 • ShoqĂ«ria mĂ« e MirĂ« e Sigurimeve nĂ« ShqipĂ«ri pĂ«r Kthimin mbi Aktivet

 • ShoqĂ«ria mĂ« e MirĂ« e Sigurimeve nĂ« ShqipĂ«ri pĂ«r ForcĂ«n e Aktiveve

 • ShoqĂ«ria mĂ« e MirĂ« e Sigurimeve nĂ« ShqipĂ«ri pĂ«r ForcĂ«n e Kapitalit

 

 

Me mbi 50 degĂ« dhe 500 agjentĂ« e punonjĂ«s nĂ« tĂ« gjithĂ« rrjetin e saj tĂ« shtirjes, SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA Ă«shtĂ« konfirmuar se Ă«shtĂ« Kompania mĂ« e Madhe nĂ« tregun shqiptar tĂ« sigurimeve e cila po rritet shpejt dhe   njĂ«soj suksesshĂ«m edhe nĂ« KosovĂ« dhe Maqedoni.

 

 

 

SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA  i ofron klientĂ«ve tĂ« saj njĂ« gamĂ« shumĂ« tĂ« gjerĂ« produktesh sigurimi duke nisur nga Sigurimet Motorike, tek Sigurimet e PasurisĂ«, Sigurimet e Kontratave, Sigurimet e MarinĂ«s dhe Aviacionit, Sigurimet e PĂ«rgjegjĂ«sisĂ«, Sigurimet Inxhinierike, Sigurimin e BujqĂ«sisĂ« dhe BlegtorisĂ« dhe pĂ«r herĂ« nĂ« parĂ« nĂ« tregun shqiptar tĂ« sigurimeve, edhe Sigurimin Privat tĂ« ShĂ«ndetit. 

 

 

Sigurimi i Bujqësisë dhe Blegtorisë

 

SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA ofron, për të gjithë fermerët, biznesmenët dhe sipërmarrës të aktiviteteve me natyrë bujqësore dhe blegtorale, Sigurimin e Bujqësisë dhe Blegtorisë.

 

 

Përmes këtij produkti, SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA ofron mbulimin me sigurim për:

 • TĂ« gjitha sendet e lĂ«vizshme tĂ« bujqĂ«sisĂ« makinat dhe veglat bujqĂ«sore jo vetĂ«-lĂ«vizĂ«se, paisjet e tĂ«rheqjes, plehu artificial, mjetet mbrojtĂ«se, paisjet e bletarisĂ« dhe produktet e tjera tĂ« ngjashme

 • TĂ« gjitha shtazĂ«t (bagĂ«tia) ku pĂ«rfshihen kafshĂ«t njĂ«thundrake, gjedhĂ«t, derrat, bagĂ«tia e imĂ«t, lepujt e butĂ«, kosheret e bletĂ«ve tĂ« banuara dhe tĂ« pabanuara, shpendĂ«t etj).

 • TĂ« gjitha produktet (drithĂ«rat me kokĂ«rr, kashta, ushqimi i shtazĂ«ve, vera, rakia dhe produktet e tjera bujqĂ«sore.

 • Serat dhe  kulturat bujqĂ«sore.

 • Vreshtat dhe tĂ« mbjellat.

Dëmet e mbuluara nga ky sigurim janë ato që shkaktohen nga:

 • Fenomenet natyrore: breshĂ«ri, shtrĂ«ngata, tufani, ciklon, rrebeshi, zjarri, ngricat, pĂ«rmbytjet etj.

 • CilĂ«sia e prodhimit

 • Rendimenti i prodhimit

 • Garancia e kontratĂ«s me investitorin nĂ«se investitori Ă«shtĂ« i ndryshĂ«m nga fermeri. Kjo pikĂ« mbulon gjithashtu kohĂ«n e daljes nĂ« prodhim.

 

Tarifat për këtë sigurim variojnë nga 0,15% deri në 6,0% të shumës së siguruar, në varësi të objektit si dhe llojeve të rreziqeve që do të sigurohen.